Nawet najlepsza zimówka nie zastąpi wyobraźnie i zdrowego rozsądku.
Bzdurne oszcędności a może racjonalne zakupy właśnie?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Zamieszczone przez MihauNawet najlepsza zimówka nie zastąpi wyobraźnie i zdrowego rozsądku.
[ Dodano: Pią 29 Paź, 10 16:35 ]
widzicie tylko taką alternatywę:
świadomy i rozważny kierowca na letnich w zimę vs. idiota za kierownicą na dobrych zimówkach :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
panowie umówmy sie dobra guma głównie pomoze na sniegu, na sliskim asfalcie wszysto sie slizga, opona którą kupił łukasz na pewno bedzie lepsza niz dwu-trzy letnia markowa uzywka.
Ja zakładam 16 chyba z przed 3 sezonów jakąś polską gumę nie pamiętam nawet nazwy bo lezą na strychu bo taką kupiłem z autem i sie nie martwie ze nie objade kolejnej zimy a tym bardziej ze będe stwarzał zagrozenie na drodze jak co poniektórzy zasugerowali :evil:
p.s. i posiadam troszke więcej niz 200PS :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707A są tacy... i nie jeżdżą wolno.
Zamieszczone przez arturozoryrozsądek i jeszcze raz rozsądek. a wszyscy dotrwamy do wiosny
Zamieszczone przez szkodaświadomy i rozważny kierowca na letnich w zimę vs. idiota za kierownicą na dobrych zimówkach :?:
Ja zimowki zaloze, jak spadnie pierwszy snieg. Nie zakladam ich teraz, bo uwazam ze 16'C jakie dzis bylo we Wroclawiu, to lekkim paralizem umyslowym by zalatywalo, jakbym mial juz zimowki ... Ponadto na studiach ucza mnie myslec ekonomicznie. 6mm opony stykna mi na 2 bardzo spokojnie jezdzone zimy i kosztowac mnie guma bedzie 600 zl, a wydac 2000 pln, przejezdzic 3 czy nawet 4 zimy ( bo dla mnie 4 letnia guma zima to juz ostatnia zima dla tej zimowki ) i wyrzucic, to troche wiecej niz 1200 jakie ja regularnie wydaje raz na 4 lata na zimowki - ot co, dla mnie to po prostu myslenie ekonimiczne jednoznacznie z mysleniem nt swojego bezpieczenstwa - do tej pory zima nie mialem zadnego "tuku-puku" ... to chyba o czym swiadczy ? Takze ani razu nie uszkodzilem opony, felgi czy lozyska - kolejna magia ?
Zamieszczone przez Lukas81No i wychodzi polska mentalność - kupić sobie dużą fajną furę i potem oszczędzać na gumach.
Za cos kupilem to auto w wieku 25 lat ciagle studiujac jeszcze na dziennych ... To wlasnie umiejetne decyzje co kupic, a czego nie i jak oszczedzac z glowa ...
Zamieszczone przez Lukas81Zima to nie tylko puch - przeważnie od listopada wrzuca się zimówki i pokażcie mi kogoś kto w listopadzie nie pociśnie w trasie przy dobrej drodze 150 i więcej?
Nie chce mi sie z Toba klocic, widac wyznajesz hiper teorie, ze 3 letni Conti z 5 mm miesem jest lepszy od nowej opony typu Nankang.
To moze pewien test :
Bylismy w 15 aut na lotnisku w szprotawie. Ja mialem 2 dniowe opony Falken FK452 ( letnie ) a koledzy wszyscy mieli 2-3 latki po 5-6 mm miesa. Moje auto bylo najslabsze ( 90 KM vs auta 130 KM i wiecej )
Zgadnij, kto w slalomie - 9 pacholkow, nawrotka, 9 pacholkow - wygral najlepszy czas?
Ja ...
Po pierwsze nowa guma. Po drugie dalem za nie 1000 PLN za 215/45/17R - po trzecie kierowca.
Jeszcze raz apeluje o nie wierzenie w ludowe brednie, ze super ekstra hiper zimowka zalatwia caly problem jazdy zima - bo zalatwia go moze w 10% ... :twisted:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroJeszcze raz apeluje o nie wierzenie w ludowe brednie, ze super ekstra hiper zimowka zalatwia caly problem jazdy zima - bo zalatwia go moze w 10% ... :twisted:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
panowie za chwile na tym forum bedzie jak na onecie 8) :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
używka używce nie równa.jedna po 4 sezonach z przebiegiem 40 tyś. km a druga po dwóch sezonach z przebiegiem 60 tyś km.a trzecia po jednym sezonie i 6 lat na strychu a guma stara.i kto powie która najlepsza :lol:POZDRAWIAM ARTUR
moja octavka
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=48074
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturozoryużywka używce nie równa.jedna po 4 sezonach z przebiegiem 40 tyś. km a druga po dwóch sezonach z przebiegiem 60 tyś km.a trzecia po jednym sezonie i 6 lat na strychu a guma stara.i kto powie która najlepsza :lol:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukas81Kurwa, mam kilka lat więcej od Was i szczerze przeraża mnie wasze podejście.
[ Dodano: Pią 29 Paź, 10 18:29 ]
lukasz3112, jak je założysz, wypróbujesz to podziel się swoimi wrażeniami.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wroszkoda, ,miedzy slowami
albo wprost mówię to co mam do powiedzenia, albo nie mówię nic
i szczerze mówiąc nie zauważyłem, żeby ktoś sugerował temu podobne bzdury, bo sam bym zareagował zapewne :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
szkoda, no kolega z Fiata Cromy pietnuje mnie, Adama i Łukasza, z racji na to, ze uwazamy ze nowy Nankang to dobra guma na zimeNo i generalnie chyba za to, ze "oszczedzamy" na zime, a fury mamy za duza kase
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Dla mnie z oponami to tak jak z ESP. Wielu się puka w głowę, po co takie ustrojstwo, przecież jak się bezpiecznie jeździ, to nie potrzebne. Może się to nigdy nie włączyć, ale może i kogoś uratować, choćby przed stłuczką. Dla mnie, opony to jak ESP, dmucham na zimne i osobiście biorę lepsze, na czym innym się przyoszczędzi.
Jakbym nie miał kasy na dobre, markowe opony, to bym kupił mniejszy rozmiar i na stalowej feldzeO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekJakbym nie miał kasy na dobre, markowe opony, to bym kupił mniejszy rozmiar i na stalowej feldzeByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Komentarz
-
-
Nie wiem jak Wy ale ja kupuję jak najlepsze opony, ale rzadko myślę o tym, żeby jak najszybciej dojechać ale żeby jak najszybciej zatrzymać, i tu nawet 5% to może być czyjeś życie lub zdrowie.
Metr dalej i już ktoś może mieć nogi połamane a to jest moim zdaniem nie warte tych 300 czy 500zł (nawet jeśli to nie moje nogi).
Raz tylko miałem dziecko na masce /nic na szczęście się nie stało/ i nie mam zamiaru pluć sobie potem w brodę, ze "oszczędziłem" na czymś na czym się nie oszczędza.
Zamieszczone przez tomekDla mnie, opony to jak ESP, dmucham na zimne i osobiście biorę lepsze, na czym innym się przyoszczędzi.
Jakbym nie miał kasy na dobre, markowe opony, to bym kupił mniejszy rozmiar i na stalowej feldzeOctavia 3 RS TSI
Octavia 2 BXE +
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez westwi78Hmm, a o czym jest w ogóle ten topic?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz